Borsányi Andrea picibaba.hu, hajanalitikus szakértő

Célom ezen a weboldalon is feltárni a hajzat nem mindennapi titkait.Hajanalitika kicsit másképp!

          hajhullas_kep_rajzolt.jpeg

HA ÖN A HAJHULLÁSÁT ÍGY FOGADJA,AKKOR MARADJON EZEN AZ OLDALON.

OLVASSA EL AZ INFORMÁCIÓKAT

 MEGÍGÉREM UTÁNA ÍGY FOGJA MAGÁT ÉREZNI.

 imadkozo.jpeg

 

Kicsit most beszéljünk a reteget hajhullásról!! Úgy tapasztaltam,hogy ez alapvető probléma. Szinte minden vendégem első mondata ,hogy a haja hullik .

 

Azt kell tudni,hogy a hullás mindig csak tünet. De mit értünk hajhullás alatt és miért hullik a hajunk?

 

 Mi a haj?

 

Nem más, mint keratin. Hajszál:

a hajszál élettelen, elszarusodott szerves anyag, melynek fő alkotó eleme egy fehérje, a keratin, amely 85; 90%-ban van jelen. A hajszál három rétegből épül fel. Belsejét a hajbél, medulla alkotja, ami nem minden esetben található meg. A középső réteg a kéregállomány, cortex, ez biztosítja, a hajszál vastagságát, erősségét, színét és a göndörséget is. A hajszál külső borítását a tetőcserépszerűen elhelyezkedő lapos sejtek a  kutikulát alkotják. Ennek a vékony színtelen rétegnek feladata a kéregállomány védelme a káros behatásokkal szemben.

 

                                       Hajszál 1000 szeres nagyítás

                                          haj_1000x.jpeg

                       

 

 

Miért hull a haj?

A haj növekedése genetikai és hormonális szabályozás alatt áll. A hajhullás soha sem külön önálló probléma. Mindig csak tünet .Biztos, hogy van valami belső probléma és fejbőr normál állapota is felborult.                                                                                              

  A haj fejbőrben található része a hajgyökér, amely a szőrtüszőben foglal helyet. A szőrtüsző a bőrfelszín hámjának betüremkedése a bőr alá, ennek alsó részén a hajszemölcs /dermalis papilloma/ található. A papilla érhálózattal bőven ellátott kötőszövet, a felületén elhelyezkedő mátrixsejtek gyors osztódásának köszönhető a hajnövekedés. A haj élő és capillárisok által táplált része a hajhagyma mely körbeveszi a papillát.

            A haj szakaszosan nő, mert a szőrtüszők növekedési, átmeneti és nyugalmi fázison mennek keresztül.

Növekedő vagy anagén (aktív fázis) fázis:

A hajszálak életében ez a leghosszabb életciklus a három közül. Az anagén szakaszban a papilla mátrixsejtjei gyorsan osztódnak. Az új sejtek fokozatosan tolják feljebb a régebbieket, amelyek elszarusodnak és erőteljes hajszálként jutnak fokozatosan a felszínre. Nőknél 3-6 évig a férfiaknál 4-7 évig tart.

 

Átmeneti vagy katagén fázis:

Az átmeneti szakaszban a gyors sejtosztódás megszűnik, a hajnövekedés megáll. A hajhagyma fokozatosan elválik a hajszemölcstől, ezáltal megszűnik a tápanyagellátottsága, és a hajszál felfelé mozog a hajtüszőben. Ez az időszak 2; 3 hét alatt lezajlik és a hajszálaknak csak 2; 3%-át érinti. Ebben az időszakban a hajtüsző mérete is jelentősen csökken . A tüsző és a hajhagyma elkezd sorvadni

 

 

Nyugalmi, vagy telogén fázis:

Az utolsó szakaszban a papilla 3 hónapig szünetelteti működését. A hajszálak 10; 15%-a várja így, hogy a nyugalmi időszak lejárta után egy új kör induljon. Ekkor a hajszemölcs újra aktivizálódik, elkezdődik egy új hajszálnak az élete, amely első lépésben végleg kitolja elődjét a hajtüszőből.

A hajanalitikusoknak óriási segítséget ad ennek a folyamatnak az ismerete, mert végzünk egy ún. Trichogramm vizsgálatot, amikor is 50 hajszálat más helyről kihúzunk ,és a hagymákat időszakuk szerint átcsoportosítunk. A százalékos megosztás eredménye kiadja, hogy milyen mértékű a hajhullás.

Fotókat megtalálhatják a www.cadeceus.net weboldalon a Galéria menüpont alatt.

 

 

              HAJHULLÁSOK KEZELÉSE

 

 

HAJHULLÁS ELLENI FEJBŐRÁPOLÓ

LOTIONE CADUTA DEI CAPELLI

HAIR LOSS, HAARAUSFALL

 

A szesz hajhullás ellen, hajhullás megelőzésére szolgál. Biztosítja a fejbőr és a hajhagymák tápanyag ellátását. Nem szárítja ki a fejbőrt és a hajat. Antioxidánsokat tartalmaz, megakadályozza a fejbőr és a hajhagymák idő előtti sorvadását.

Adagolható a Bel-Cap Base Shampoo-hoz.

HATÓANYAGAI:

Közönséges boróka, orvosi zsálya, Aloe Barbadensis, angelica gyökér, gyömbér, rozmaring, nagy csalán, sáfrány, panthenol, menta, glükózamino glikán.

HASZNÁLATA:

Hajmosás után a törölköző száraz fejbőrre csepegtetünk két pipetta oldatot, majd 5 perces masszázs után elkészítjük a frizurát.

Nem kell kiöblíteni!

 

PHYTO

HAJHULLÁS ELLENI OLAJESSZENCIA

 

CADUTA

HAIR LOSS, HAARAUSFALL

A legmagasabb ásványi anyag tartalmú olajesszencia. Tonizálja a fejbőrt, kitisztítja a tüszőket, ellátja oxigénnel a hajhagymákat. Megöli a káros baktériumokat, táplálja az egész fejbőrt és a hajhagymákat. A hajhullást megelőzi, megszünteti azt.

HATÓANYAGAI:

Zsálya, kakukkfű, izsóp, boróka, csalán, Aloé Barbadensis, borsmenta, bojtorján, körömvirág.

E, F vitaminok.

HASZNÁLATA:

Előkezelőként: A felrázott anyagból 2-4 pipettányit nagyon alaposan bemasszírozunk a fejbőrbe hajmosás előtt. Hatóidő 10-20 perc.

Utókezelőként: Bel-Cap Base Shampoo-val kétszer hajat mosunk, majd a mosás után előszárítjuk hajszárítóval a fejbőrt. Erre 2-4 pipettányit eloszlatunk az olajesszenciából, 5 perc masszázs után hatni hagyjuk legalább 10 percig. Akár éjszakára is fenn hagyhatjuk a fejbőrön.

Együtt alkalmazható a Bel-Cap Mask-kal, Olio Protettivo-val, Mineral Ampulla-val. Alaposan kiöblítjük.

Mindegyik olajesszenciával kombinálható, a Bel-Cap hajfürdőhöz is adagolható.

 

 

 

 


 


 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 18
Heti: 145
Havi: 529
Össz.: 342 586

Látogatottság növelés
Oldal: MI A HAJ ÉS HA HULLIK?
Borsányi Andrea picibaba.hu, hajanalitikus szakértő - © 2008 - 2019 - hajnakvalo.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »